Fornem fight mod overmagten

Team Tvis Holstebros damer kunne kun hænge på de første tyve minutter af dagens pokalfinale mod de tårnhøje favoritter fra Viborg HK, men kunne bestemt være deres indsats bekendt. TTH’s Nycke Groot blev kåret til årets pokalfighter.

Nogle ville sikkert mene at man lige så godt kunne springe dagens pokalfinale over og give Viborg HK pokalen med det samme. De grønne har været suveræne i dameligaen i denne sæson. Ti sikre sejre på ti kampe er det blevet til i efteråret. Der var derfor ingen tvivl om hvem, der havde favoritrollen i dagens kamp. Team Tvis Holstebro har haft en god sæson hidtil, men har dog kun vundet halvdelen af sine ti kampe.

TTH-damerne var dog fra starten opsat på at vise, at de ikke var kommet til Århus for at være statister. Med klogt og uforceret angrebsspil og solidt forsvarsspil havde TTH teten frem til stillingen 11-11 efter godt tyve minutter af kampen. Så begyndte vinden dog at blæse i de grønnes retning og en TTH-udvisning ved stillingen 12-13 gav VHK mulighed for at komme foran 12-15, som ved pausen var blevet til 13-17. Dermed var udsigterne for anden halvleg temmelig dystre.

Trods de dårlige odds gik TTH frisk til opgaven i anden halvleg og forsatte med en offensiv 4-2-opdækning. Viborgensernes erfaring og fysik var der dog ikke noget at stille op imod. VHK’s Rikke Skov, der som 22-årig spillede en halv sæson for TTH, kastede den ene bold i målet efter den anden og de grønne kørte sikkert sejren i hus. 36-28 lød slutcifrene.

Selvom det aldrig rigtig blev spændende var det en fornøjelse at være vidne til et TTH-hold der kæmpede for sagen det bedste de kunne. Det samme kan ikke siges om kampen i går, hvor herrerne meldte sig ud semifinalen på stribe. TTH’s venstreback Nycke Groot blev fortjent kåret til årets pokalfighter og hun løber også med titlen som Dagens Drage.

Intet er så skidt at det ikke er godt for noget, siges det. Det er ikke altid sandt, men når det kommer til at tabe pokalfinaler er det ikke helt forkert. For taber man til vinderen af den ordinære turnering, og VHK ligner et godt bud på sådan en, er der en billet til pokalvindernes turnering i præmie. TTH’s damer har således allerede nu gode chancer for at skulle en tur ud i Europa igen til næste sæson.