Mandfolk!

Midt i anden halvleg scorede Tatabánya til 22-16 mod Team Tvis Holstebro. Arenaen i Gyór kogte, og EHF Final 4 var ved at forsvinde ud af hænderne på danskerne.

Det var ellers begyndt godt i første halvleg med tålmodigt og velstruktureret angrebsspil med Victor Östlund i hopla på venstre back og Kasper Kildelund på fløjen. Men de fysisk stærke ungarere fik godt fat i begge ender og kom foran 9-6. Der blev byttet mål til en pausestilling på 14-12, så der var stadig 2 mål at give væk i forhold til videre avancement.

De blev dog hurtigt hentet i anden halvleg, hvor TTH blev for passive i forsvaret og Sebastian Frandsen ikke fik fat i så mange bolde. TTH havde svært ved at score og gik over til at spille 7 mod 6 og havde perioder i overtal, men ungarerne kom alligevel foran 22-16. Omkring dette tidspunkt blev TTH efter manges opfattelse snydt, da den ungarske målmand gik frem for at fremtvinge en kendelse for mas i en dansk kontra. Det blev i stedet for et frikast til TTH, men de østrigske dommere undlod at give et rødt kort, som de ellers har hjemmel til i reglerne.

Meget gik altså imod TTH midt i anden halvleg, og da Patrick Westerholm samtidig trak store veksler på de samme spillere, så det sort ud. Men det vendte, da Westerholm med et kvarter igen valgte at satse ved at sætte Simon Gade på mål. Han kvitterede med 8 redninger på 12 forsøg i resten af kampen. Der blev lukket helt af i 8 minutter og 22-16 blev til 22-20. Bramming tryllede på fløjen, Westerholm og Arne Damgaard holdt roen på bænken og gav ny luft og nye ideer i timeouts.

Afslutningen blev nervepirrende. Med flotte mål kom Tatabánya på 25-21 med 2 minutter igen. Men dragerne holdt hovedet koldt, spillede offensivt og aggressivt med mange tacklinger i forsvaret og kørte den hjem til 25-23, inden Tatabánya fik reduceret på straffekast efter tid. Så kunne jubelen ellers bryde løs. Både i Audi Arena og hjemme foran skærmen.

Hvilken mandfoldepræstation! TTH er nu for anden gang i EHF Final 4. Sidste gang var i Frankrig i 2013, hvor et nederlag til værterne fra Nantes i semifinalen dagen efter blev vekslet til en imponerende sejr over bundesligamandskabet fra Góppingen i kampen om bronzen, hvor Magnus Bramming, der er den eneste tilbage fra dette hold, for øvrigt lavede 6 mål.

TTH skal i semifinalen 17. maj møde hjemmeholdet fra THW Kiel, mens danskernes banemænd fra gruppespillet, FC Porto, står over for enten Füchse Berlin eller Hannover-Burgdorf i den anden semifinale.