Bred opbakning fra Brabrand-spillere

Der lyder positive toner fra trænere og store del af spillertruppen i Brabrand til at gå ned i løn for at hjælpe håndboldklubben ud af en truende konkurs.

Der lyder positive toner fra trænere og store del af spillertruppen i Brabrand til at gå ned i løn for at hjælpe håndboldklubben ud af en truende konkurs.
Sådan var meldingen i går, da de involverede havde haft cirka et døgn til at sunde sig på klubbens forespørgsel på et krisemøde onsdag aften.

Ingen af dem, som avisen talte med, ville på forhånd afvise at hjælpe klubben igennem situationen, selvom de alle kaldte situationen for meget ubehagelig.

– Der er ingen løsning i det her, der er en succes. Men jeg vil gøre meget for at være med til at redde klubben, siger anfører Rikke Nikolaisen.

Anføreren har af flere grunde svært ved at være med til at lukke klubben ved at begære den konkurs.

– Jeg vil have det skidt med at sænke en hel klub, når jeg ved, hvad det betyder for blandt andet ungdomsarbejdet herude. Og jeg har trods alt haft syv gode år i klubben, siger Rikke Nikolaisen.

Betydningen af at gå ned i løn har spillerne endnu svært ved at forholde sig til, da der endnu ikke er kommet konkrete tal på bordet.

Det kommer til at betyde noget økonomisk for spillerne, men de står også med meget forskellige situationer. Nogle har fuldtidsjob ved siden af, andre har håndbold-løn ved siden af en SU, og endelig er der to spillere, Li Ekroth og Nicole Heuwekemeijer, der er på fuldtidskontrakter.

For Nicole Heuwekemeijer er det derfor også lidt sværere at forholde sig til, hvad hun vil gøre.

– Det hele er så nyt, og jeg ved ikke, hvordan min situation er. Jeg skal tænke over det et stykke tid, før jeg finder ud af, om jeg vil være med til at gå ned i løn. Men vi er da alle i en situation, der ikke er god, siger den hollandske landsholdsspiller.

Spillerne og trænerne fik i fredags et brev med indkaldelse til mødet onsdag aften, og siden har spillerne anet, at der var problemer.

– Vi vidste, at det var slemt, men vi vidste ikke, at det var så slemt. Vi har ikke fået nogen forvarsler. Vi har altid fået vores løn til tiden, siger Stine Frank, der som de øvrige er åben over for at gå ned i løn.

Hun er også på kontrakt i klubben i næste sæson, men ved endnu ikke hvad der sker med den, når holdsamarbejdet med Skovbakken kommer i gang.

Bagspilleren Mette Lejsgaard forventer, at den fremtidige løn kommer til at ligge mellem 25 og 50 procent af den nuværende.

– Så skal vi gøre op, hvor meget vi får ud af en konkurs i forhold til, hvad vi ødelægger. Som jeg ser det, kunne en konkurs være den dårligste løsning, siger Mette Lejsgaard.

Planer skal revideres
Samme holdning har træner Bo Rudgaard, der kalder bestyrelsens oplæg for fornuftigt.

– Vi fik en orientering om klubbens møde med kreditorerne. Det lød meget fornuftigt, så jeg tror, at de kan ride stormen af. Men det ville også være mærkeligt at være med til at lukke klubben, siger Bo Rudgaard, der også ser et problem for det fremtidige samarbejde med Skovbakken i en konkurs.

Det vil betyde, at klubben vil blive degraderet til danmarksserien og gevinsten med et højt placeret talenthold vil derfor være væk.

– Hvis det sker, så skal planerne revideres. Også derfor håber jeg, at det lykkes, siger Bo Rudgaard, som i næste sæson er træner i Skovbakken/Brabrand sammen med Peter Bredal.

“Der er ingen løsning i det her, der er en succes.”

Rikke Nikolaisen, anfører

Kilde: Århus Stiftstidende.